Het moment….., dat is de dag van de begrafenis waar de meesten mensen naar toe “groeien’’ met veel emoties. U als nabestaanden voelt aan, nu is het, het definitieve afscheid.

Maar vooraf aan dat definitieve afscheid, gaan een aantal dagen aan vooraf waar wij met u als nabestaanden veel hebben besproken om tot dat afscheid te komen.

De keuze van de kist wordt gemaakt, de rouwkaart wordt met elkaar opgesteld, wordt er een rouwadvertentie geplaatst in een krant?, de locatie: waar vandaan condoleren en waar vandaan de rouwdienst, welke dag, hoe laat, op welke begraafplaats wordt de overledene begraven, waarbij wilt u als nabestaanden zelf helpen, gaat u bijvoorbeeld mee naar het ziekenhuis om uw dierbare op te halen, wilt u als nabestaanden zelf uw dierbare begeleiden naar het graf. Welk rouwvervoer wordt er gebruikt op de dag van de begrafenis, is er een volgwagen nodig? En zo “groeit” het afscheid nemen, om zo tot de dag van de begrafenis te komen.

Dit zijn een aantal punten die we noemen, maar in de loop van de dagen worden u nog meer vragen gesteld om het tot in detail tot uitvoer te brengen en dat alles correct en goed verloopt, zodat het voor u een waardig afscheid mag zijn waarop u met goede gedachten op terug kunt zien.